BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntött az ENSZ: Örülhetnek a netes kalózok

Az Egyesült Nemzetek Szervezetek friss jelentésében részletesen tárgyalja az internethozzáférés társadalmi hatásait.

Az ENSZ jelentése egyúttal leszögezi: a világhálóhoz való hozzáférés az emberi jogok közé tartozik, azért az az állam, amely megfosztja polgárait az interneteléréstől, nemzetközi jogot sért. Az ENSZ emellett elismeri, léteznek olyan helyzetek, amelyekben a világháló átmeneti lezárása indokolható, ilyenek a cyber támadások, de a szervezet hozzáteszi, hogy ezekkel a lehetőségekkel gyakran visszaél az államhatalom.

A Mashable megemlíti, hogy az ENSZ jelentése az egyes emberek internet-hozzáférésének korlátozását is nehezményezi, Franciaországban ezt a lehetőséget alkalmazhatja az állam a visszaeső internetes kalózok esetében. Az ENSZ úgy véli, hogy az internet-hozzáféréstől való megfosztás akkor is aránytalan büntetésnek tekinthető, ha azz a szerzői jogok megsértéséért alkalmazzák szankcióként. Az internetről való levágás tehát minden esetben az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 19. cikkely, 3. paragrafusának megsértésének tekinthető.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.