BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyibe fog kerülni a Vodafone-nál az iPhone Németországban

Néhány héten belül a Vodafone polcaira is megérkezik az Apple iPhone 4 okostelefonja Németországban, miután a brit anyavállalat megállapodott az amerikai gyártóval arról, hogy további országokat vonhat be a készülék forgalmazásba. Az amerikai gyártó eddig kizárólagos szerződéssel a Deutsche Telekom hálózatán keresztül árulta az iPhone-t.

Hétfőtől már a németországi Vodafone üzletekben is lehet iPhone-t vásárolni, a Telekomhoz hasonlóan a brit szolgáltatónál is egy meghatározott átalánydíjat kell havonta fizetni a készülékért a szolgáltatási díjjal együtt.

 Egy 16 gigabájtos iPhone-ért 200 megabájt adatforgalommal csaknem 300 eurót kell fizetni, „hétvégi” tarifával havonta pedig mintegy 25 eurót kér el a Vodafone. Egy átfogóbb – nagyobb lebeszélhetőséget biztosító – szolgáltatásért csaknem 100 eurót kér a Vodafone havonta. Németországban a közeljövőben az O2 hálózatában is meg lehet majd az Apple okostelefonját vásárolni.

A németországi T-Mobile máris elkezdett akciózni: legdrágább havidíjas kínálata - amelynél a készüléket egy euróért el lehet hozni - 120 euró helyett 107 euróért kínálja. A legolcsóbb havi konstrukcióban - amelyben a telefon csaknem 300 euróba kerül - 23 eurót kell fizetni a korábbi 25 helyett.

A Vodafone hamarosan Magyarországon is forgalmazni kezdi mind az iPhone 3GS-t és az iPhone 4-et. Mint azt korábban megírtuk, a Vodafone 2008 nyarán tíz országra már megszerezte a jogot, abba a csoportba azonban akkor Magyarország még nem tartozott bele. Nálunk – ugyancsak 2008 nyarán – a T-Mobile kezdhette árusítani az első 3G-s készülékeket. Ez utóbbi cég kétéves exkluzív értékesítési jogot kapott az Apple-től. Ennek lejártával nyílik meg a lehetőség a többi hazai szolgáltató számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.