BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellélegezhetnek a Motorola-tulajdonosok - Csak a disztribútor ment csődbe

A Motorola és HTC okostelefonok kis- és nagykereskedelmével is foglalkozó Motoker tartozásai miatt került kényszerhelyzetbe – tudta meg a hwsw.hu. A Motorola okostelefon disztribúció ezzel megszűnik Magyarországon.

A Motoker a Motorola egyedüli disztribútoraként volt jelen a hazai piacon, de a HTC-készülékek kereskedelmében is kritikus szerepet töltött be.

A felhasználók, ha nem közvetlenül a Motokerben vásároltak, hanem más hazai kiskereskedésben, akkor is sok esetben a Motokeren keresztül érkezett készletekhez fértek hozzá, s a garanciát is a Motokerben lehetett érvényesíteni - olvasható a marketing & média oldalán. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a Motoker csődje miatt kár érné a Motorola-vásárlókat, hiszen a garanciális igényeiket továbbra is érvényesíthetik a jótállási jegyen megjelölt szervizben.

A portál információi szerint a cég érdekelt volt más piacokon is, és az ott felhalmozott jelentős tartozások miatt került kényszerhelyzetbe: a követelések fejében át kellett adni a céget. A hivatalos magyarázat szerint a vevő befektetési céllal vásárolta meg a Motokert, de az új tulajdonosnak nem profilja a mobiltelefon-értékesítés, s az átvett cég be is fejezi ezen tevékenységét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.