BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háború? GVH-hoz fordult a Magyar Telekom a Vodafone miatt

Versenyhivatali eljárást kezdeményezett a Magyar Telekom a Vodafone Magyarország ellen - mondta el Király István a távközlési cég vezérigazgatóhelyettese a barcelonai mobil világkonferencia idején tartott sajtóbeszélgetésen.

A vezető hazai mobilmárkát a T-Mobile-t képviselő szolgáltató azt sérelmezi, hogy a versenytárs operátor az elmúlt hetekben úgy hirdeti magát, mint a leggyorsabb hazai mobilhálózat tulajdonosa.

"A T-Mobile saját méréseit állítja be objektívnek, ezzel azt sugallja, hogy a maga által mért eredmények hitelesebbek, mint egy független szervezeté." - jelentette ki Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója. "A Vodafone adathálózata a telekommunikációs szektor vezető európai mérnöki irodájának, a német P3 Communications legutóbbi mérései alapján bizonyult a leggyorsabbnak a le-  és feltöltési sebesség, valamint a webes böngészés tekintetében.

A P3 Communications mérésének módszertana bárki számára megismerhető, illetve az eredményéről kiállított hivatalos tanúsítvány letölthető a P3 Communications oldaláról (http://www.p3-cert.com/ http://www.p3-certificates.com/) Konkurensünk ezzel szemben egy olyan mérésre hivatkozik, amelyet ugyan egységes módszertan alapján, de különböző személyek, eltérő helyeken és időpontokban mértek. Kimaradt az érvelésükből az a tény is, hogy ezt az évenkénti mérést a három szolgáltató munkatársai saját maguk végzik el saját mobil adathálózatukra vonatkozóan, és az összegzett adatokat küldik meg a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak. " - tette hozzá Suba János kommunikációs igazgató.

További részletek a holnapi Világgazdaságban 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.