BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javította prognózisát a HP

Az amerikai Hewlett-Packard felfelé módosította a pénzügyi évre vonatkozó prognózisát, miután a karácsonyi időszakban megnövekedett eladásainak köszönhetően a profitja 25 százalékkal emelkedett.

A személyi számítógépek és a szerverek iránti kereslet növekedésének köszönhetően a HP nettó profitja az idén január 31-vel zárult három hónapban 2,32 milliárd dollárra növekedett. Az előző év azonos időszakában a profit összege 1,86 milliárd dollár volt. Ezzel a HP túlteljesítette az elemzői várakozásokat – jelenti a BBC.

Az asztali számítógépek és notebookok eladásai 20 százalékkal emelkedtek, a nyomtató üzletág 4 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolított le. Ugyanakkor a szolgáltatási üzletág 1 százalékos mínuszt produkált.

 A HP bevétele a január 31-vel zárult három hónapban 8 százalékkal növekedett, és 31,2 milliárd dollárt ért el. A cég tavaly 6 700 munkahelyet szüntetett meg.  Louis Miscioscia, a Collins Stewart számítástechnikai elemzője szerint a HP legújabb adatai jó hírt jeleznek az egész amerikai számítógépes iparág részére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.