BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jönnek a Microsoft újabb okos mobiljai

A jövő héttől már Magyarországon is kaphatók lesznek az első olyan okos telefonok, amelyek a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszerét használják. Az elsők között jelenik meg a dél-koreai LG Optimus 7 modellje a Vodafone kínálatában – jelentették be az érintett cégek képviselői Budapesten. A Microsoft Magyarország főmérnöke ugyanakkor jelezte, hogy az operációs rendszer alkalmazásmodulja a hazai felhasználók számára egyelőre nem lesz elérhető.

Mint ismert, a héten jelentette be Steve Ballmer, az amerikai szoftveróriás vezérigazgatója az új okostelefon-szoftvert New Yorkban, jelezve, hogy a Microsoft ismét meghatározó szereplője akar lenni a mobilpiacnak. Elemzők szerint a redmondi cégnek ez az utolsó esélye, hogy utolérje riválisait, amelyek sorra lekörözik. A Google Androidjának jelenleg 17 százalékos a piaci részesedése, ez 15 százalékpontos javulás az egy évvel korábbihoz képest. Ugyanezen időszak alatt a Microsoft fordított pályát futott be; a korábbi operációs rendszerével, a Windows Mobile-lal ellátott modellek egy éve még 9 százalékos részesedést tudhattak magukénak az okos telefonok piacán, ma ez az arány mindössze 5 százalék.

Üzletbe vágó kérdés, hogy ki lesz a nyerő az intelligens mobilok piacán mint operációsrendszer-szállító, hiszen a legutóbbi előrejelzések szerint az idén már 270 millió ilyen eszköz talál gazdára a világon. A szám nem kevesebb mint 56 százalékos növekedést jelez az egy évvel korábbihoz képest. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.