BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsonykor meglep minket a Microsoft

A Microsoft vezérigazgatójának bejelentése szerint karácsonyra megjelenik az iPad riválisának szánt tábla PC.

"Az új tábla PC-k karácsonykor a polcokra kerülnek" – mondta a London School of Economicson tartott előadása keretében Steve Ballmer a Reuters jelentése szerint.

A Microsoft vezérének állítása szerint sokat dolgoztak a terméken mind felhasználói, mind üzleti szempontból. A tenyér nagyságú készülékekről mindenesetre nem szivárgott ki több információ. A menedzser ezen kívül leszögezte, hogy cégének vissza kell térnie a mobilpiaci versenyben, a cég vezetője az új, Windows 7 mobil operációs rendszertől várja a részesedésének növekedését.

Ballmer utoljára az év elején lépett fel a tábla PC-k piacán, amikor bemutatta a HP új, Windows-zal működő készülékét. Bár a HP ezzel megelőzte a legnagyobb rivális Apple-t, azóta nem sokat hallottunk a tábla PC-ről, miközben a jóval később útnak induló iPad majdhogynem egyeduralkodóvá vált a szektorban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.