BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Microsoft: A Motorola meg akarja ölni a webes videót

A Microsoft panaszt tette az Európai Unió versenyhatóságánál a Motorola ellen, mert a telekom cég a konszern szerint tisztességtelenül kezeli a birtokában lévő szabadalmakat.

A jelenlegi állás szerint az infokommunikációs óriások között kialakuló frontok: Apple-Microsoft kontra Google-Motorola. A négy vállalat közötti csatározás már jó ideje a szabadalmi jogok terén zajlik, ennek legújabb lépéseként a Microsoft panaszt tett az EU-nál, azt állítva, hogy a Motorola tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytat ezen a téren.

Dave Heiner, a Microsoft egyik jogi szakértője az AP-nek úgy fogalmazott: a Motorola megpróbálja megakadályozni a Windows PC-k és Xboxok forgalmazását és igyekszik megölni a webes videót, amiben az új tulajdonos Google Heiner állítása szerint a segítségére van. Előzőleg a Motorola tett panaszt az Apple és a Microsoft ellen, azt állítva, hogy a két cég jogtalanul használja a szabadalmait.

Az uniós szabályok szerint az iparágak egészére kiterjedő standardek alkalmazásához szükséges szabadalmakat a tulajdonosoknak a riválisok rendelkezésére kell bocsátaniuk. Az Európai Bizottság azonban elégedetlen a cégek viselkedésével, mivel a jelek szerint a konszernek inkább egymást perelik a jogdíjakért és a piacért, semhogy a többiek rendelkezésére bocsátanák a szabadalmakat. Brüsszel egyébként már a hónap elején aggodalmát fejezte ki a Motorola agresszív módszerei kapcsán, amikor rábólintott arra, hogy a Google felvásárolja a céget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.