BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriásit "kaszálnak" a kereskedők az iPad késésén

Az Apple tegnap jelentette be, hogy egy hónappal elhalasztja tábla PC-jének világpremierjét. A hír hallatán a cég részvényeinek árfolyama emelkedett, de nem csak a gyártó örülhet a helyzetnek.

Az Apple közlése szerint májusi tízedikén kezdődhet meg az előrendelések felvétel az Egyesült Államokon kívül. Ekkor derül ki, milyen áron kerül a polcokra az iPad. Az egy hónappal elcsúsztatott bemutató oka, hogy a gyártó nem győz megbirkózni a hatalmas amerikai kereslettel.

A késedelemnek az internetes kereskedők örülhetnek a legjobban, ők "partizán" akciók keretében felvásárolják a készülékeket az Egyesült Államokban, majd az eBayen és hasonló weboldalakon óriási haszonnal adják tovább azokat az. Az iPadért a Reuters tudósítása szerint akár 500 dollárt is elkérhetnek a listaáron felül. Egyes, eBayen működő kereskedők ennél is tovább mennek és 1 200 dollárt kérnek azért a készülékét, amelyet az Apple 699 dollárért értékesít.

A hírügynökségnek nyilatkozó online kereskedők elmondták: hatalmas az érdeklődés, így nekik is nehézséget okoz, hogy az amerikai piacon beszerezzék az iPadeket. A rajongók eldönthetik, hogy kifizetik-e a borsos árat a tábla PC-ért vagy megvárják a május 10-i hivatalos érkezést.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.