BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Súlyosan érinti a Telekom osztalékát a válságadó

Súlyosan érinti a távközlési vállalatokat érintő válságadó a Magyar Telekom idei osztalékát – nyilatkozta Christopher Mattheisen egy konferencián. A társaság vezérigazgatója szerint a teher olyan mértékű, hogy a társaság ezt már nem tudja „lenyelni” úgy, hogy az ne érintené a részvényesek osztalékát.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója szerint a távközlési vállalatokat érintő válságadó olyan mértékben érinti a társaságot, hogy az már az év végi osztalékokon is meglátszik majd. Azt is közölte, hogy egyelőre bizonytalan, hogy a különadó 2012 után érinti-e a vállalati beruházásokat.

Mint ismert, a távközlési cégektől várt 61 milliárd forint válságadóból csaknem a felét – 30 milliárd forintot - a Magyar Telekom fizeti be. A számítások szerint a Telenor 12, a Vodafone 8 milliárd forinttal járul hozzá a költségvetéshez.

A Magyar Telekom legutóbbi gyorsjelentése szeirint mind a bevétel, mind az adó előtti eredmény az első és második negyedévhez képest kisebb mértékben – 3 százalékkal – marad el az egy évvel korábbitól. Az első kilenc hónap EBITDA-ja 7,6 százalékkal kisebb, mint az előző évi azonos időszaké. A csoport részvényeseire jutó nettó eredmény még ennél is nagyobb mértékben – 15,6 százalékkal – marad el az egy évvel korábbitól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.