BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túlszárnyalta a várakozásokat a Google

A Google amerikai internetes óriás ez év első negyedében 37 százalékos profitnövekedésről adott hírt, túlszárnyalva ezzel az elemzők várakozásait.

Az idei év első hónapjában a profit összege 1,96 milliárd dollár volt, az egy évvel ezelőtt feljegyzett 1,42 milliárd dollárral szemben. Az árbevétel 23 százalékkal ugrott meg, 6,78 milliárd dollárra. A növekedéshez hozzájárult a hirdetők internetes kiadásainak növekedése.

A pay-per-click hirdetési bevétel 15 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához képest. A Google az Egyesült Államokban a keresési piac 65 százalékát, Európában 90 százalékát tudhatja magáénak.  Megyünk tovább előre, továbbra is elkötelezettek vagyunk az innováció iránt - jelentette ki a BBC-nek Patrick Pichette, a Google pénzügyi igazgatója.

A cég az idei első negyedévben csaknem 800 alkalmazottat vett fel, ez a legnagyobb létszámnövekedés volt 2008 első negyede óta. Az amerikai internetes óriásnál jelenleg 20 621 fő dolgozik világszerte. Annak ellenére, hogy a Google meghaladta az elemzői várakozásokat a részvények árfolyama 4,6 százalékkal csökkent a tőzsdezárást követő kereskedésben. A Primary Global Research elemzője szerint a piac talán az árfolyamkockázatra reagál bizonytalansággal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.