BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új generációs hálózatot épít ki a Telenor

A Telenor Magyarország elindította hazánk legkiterjedtebb hálózatfejlesztési projektjét. A legújabb, jövőbiztos LTE-képes hálózat, amelyet teljes egészében 2012-re állítanak üzemben folyamatosan javuló felhasználói élményhez juttatja az előfizetőket és ezzel párhuzamosan támogatja a további előnyöket nyújtó fejlesztéseket – áll a társaság közleményében.

A mintegy 6 ezer bázisállomás cseréje listaáron 200 millió euró (55 milliárd forint) értékű beruházást igényel, mely várhatóan 2 éven át tart majd. A beruházás az eddigi legnagyobb hálózatfejlesztési projekt lesz Magyarországon, amely innovatív, hatékonyabban üzemeltethető és gyakorlatilag kapacitás-korlátok nélküli hálózatot eredményez.

A következő generációs mobil szélessávú szolgáltatást, az LTE-t csak bizonyos szabályozói előírások teljesítése esetén lehet nyújtani, emelte ki Koller György, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese. Így a társaság reméli, hogy a kormány támogatja majd és lehetővé teszi a legújabb technológiák bevezetését Magyarországon, figyelembe véve annak fontos szerepét a gazdasági fejlődésében is.

A fejlesztések következtében várhatóan átalakul a Telenor hálózata, így egyes bázisállomások teljesen feleslegessé válhatnak, vagy más bázisállomásokkal vonhatják össze őket. A Telenor ezért meghirdette állomáspályázati projektjének következő szakaszát, amelyben a jelentkezők helyszíneket ajánlhatnak fel a Telenor bázisállomásai számra, és ezzel akár 15 éven át adómentes jövedelemre tehetnek szert.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.