BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végleges: Kitiltották a Samsung tabletjét Németország boltjaiból

Az Apple feljelentése alapján korábban született döntést véglegesítették, így a továbbiakban nem lehet majd a németországi boltokban kapni a Samsung Galaxy Tab 10.1-es tabletjét, mivel az túlzottan hasonlít az Apple iPadjére.

A düsseldorfi bíróság ezen felül megtiltotta a Samsung Germany számára, hogy az Európai Unió területén árusítsa a készüléket, igaz, a koreai gyártó más leányvállalatai egyelőre szabadon árusíthatják a Tab 10.1-et az uniós tagállamokban.

Az Apple korábban már nyert egy tárgyalást a Samsung ellen egy szabadalmi perben, amelyet ugyanez a düsseldorfi bíróság a teljes EU-ra vonatkozó tilalommal egészített ki. A bírósági eljárásra vonatkozó viták miatt azonban eleddig elmaradt az Unióra való kiterjesztés hatályba léptetése.

Az Apple és a Samsung közti viták és perek több országra és készülékre kiterjednek, így az Egyesült Államokra, Ausztráliára és Hollandiára is. Utóbbi két országban már csatát is nyert az iPad gyártója, Ausztráliában a Samsung vállalta, hogy nem forgalmazza a Galaxy Tabet, amíg meg nem oldódik pere az Apple-lel, utóbbi helyen pedig a Samsung Galaxy S, S II és Ace okostelefonok forgalmazását tiltották be. Ugyanezeket a telefonokat, valamint a Galaxy Tab 7 tabletet támadja az Apple Japánban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.