BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Virtuális pénzgyárat vehet a Google

Egy szakportál értesülése szerint a keresőóriás megvásárolhatja a virtuális pénz előállításával foglalkozó Jambool portált, ezzel is közelebb lépve a közösségi oldalak világához.

A TechCrunch számolt be arról, hogy a Google 70-75 millió dollárért vásárolná meg a Jamboolt. A cég állítja elő a Social Gold nevű, virtuális pénzügyi rendszert, amelynek segítségével a fejlesztők biztonságos online gazdaságokat hozhatnak létre a közösségi alkalmazások esetében. A cég 7-10 százalékos jutalékot kér minden tranzakcióért és jelenleg több olyan, népszerű játék is használja a Social Goldot, mint a Mafia Wars.

A szakportál vásárlással kapcsolatos értesülését egyelőre egyik fél sem kommentálta, mindenestre érdekes, hogy a Jambool szoftvere a Facebook credit rendszerének riválisa. A Jambool vezére, Vikas Gupta pár héttel ezelőtt blog bejegyzést is írt, a Facebook creditek ellen címmel.

Ha a hírek igazak, ez lesz a Google tizennyolcadik akvizíciója ebben az évben, a keresőóriás pénteken vásárolta meg a Slide nevű közösségi szoftver céget. A közösségi erőforrások fejlesztése a PC World beszámolója szerint fontos a Google számára, főképp, mivel nemrég szüntette be a Wave nevű közösségi platformot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.