BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Megveszik kilóra" az oroszok Tirolt - Aggódnak az osztrákok

Tirolban eddig Kitzbühel és környéke állt inkább a befektetni szándékozó külföldiek érdeklődésének a középpontjában. Most Ötztal térségével bővült ez a kör, miután Söldenben és környékén, viszonylag rövid idő alatt három tradicionális szálloda is orosz kézbe került – írja a Turizmus Online.

Ezt a folyamatot meg kell állítani, vélik a tiroli turisztikai szakemberek, úgy gondolják, inkább a helyi fiataloknak kellene szerepet kapni azoknak a szállodáknak az üzemeltetésében, amelyek tulajdonosai életkoruk miatt már nem képesek ezeket a feladatokat ellátni.

A tiroli tartományi szabályozás szerint a nem uniós állampolgárok, így az oroszok is csak meghatározott feltételek mellett vásárolhatnak ingatlant. Ennek ellenére a három szálloda adás-vétele viszonylag gyorsan, s minden nehézség nélkül lebonyolódott. Az ügy azonban szemet szúrt a hatóságoknak, s vizsgálatot indítottak.

Ennek során kiderült, hogy jogsértés nem történt, a vásárlók megtalálták a szabályozáson a kiskaput. Ausztriában céget alapítottak, s ez vásárolta meg a szállodákat. A társaság egyetlen tulajdonosa egy Spanyolországban bejegyzett vállalkozás, s e mögött állnak az orosz befektetők – írja a Turizmus Online.

A tiroli idegenforgalmi szakemberek szerint, hogy ilyen helyzetek kialakulhatnak, az annak a következménye, hogy az idegenforgalom nem túl vonzó a helyi fiatalok számára. Ezen a helyzeten kellene változtatni annak érdekében, hogy gyermekek átvegyék a stafétabot a szüleiktől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.