BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsdére menne az SCD Group

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (szit) szóló jogszabályt, és a feltételek kedvezően alakulnak, akkor egy szit létrehozásával akár már a jövő évben is tőzsdére léphet az SCD Group Zrt. – közölte lapunkkal Tomcsányi Gábor vezérigazgató.

A szitekről szóló szabályozás szerinte kedvezőbb feltételeket teremt a tőzsdei bevezetéshez, amelynek legnagyobb hozadéka nyilvánvalóan a friss tőke bevonása: egyrészt azért, mert az ingatlanüzlet nagyon forrásigényes, másrészt a banki projektfinanszírozás még mindig nem élénkült fel Magyarországon.

Persze a szitek jellegéből adódóan nem kell arra számítani, hogy cégek tucatjai jelennének meg: ekkora piacon a jelen feltételek mellett legfeljebb három-négy versenytárssal kell majd számolniuk.

Az SCD Group most futó projektjei kapcsán Tomcsányi Gábor közölte: a budapesti Akadémia Park fejlesztésének első üteme jól áll, az új bérlők helye is épül, és a társaság reményei szerint őszre már telt ház lehet a két új irodaházban.

További részletek a Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.