BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhannak a hazai lakásépítések

Az év első három hónapjában 22 százalékkal kevesebb új lakás épült, mint az előző év azonos időszakában, új lakásépítési engedélyt viszont 10 százalékkal adtak ki kevesebbet. A fél éves összevetés még kedvezőtlenebb.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma publikálja az első féléves lakásépítési adatokat, írja az MTI-Eco.

  Az idén az első negyedévben 2 444 új lakás épült, 22 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 2 146 volt, ami 10 százalékos csökkenés 2011 első három hónapjához képest.

Az év első három hónapjában folytatódtak a 2011 második felében tapasztalt tendenciák. Egyrészt az építési engedélyek csökkenése továbbra is lassabb, mint a befejezett építkezéseké, másrészt folytatódik a közép-magyarországi építkezések visszaesése.

2011 első félévében 5 585 új lakás épült, 35 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 5 877 volt, ami 36 százalékos csökkenés volt 2010 első félévének adataihoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.