BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Ford a szexisebb Fusionnal nyomná le a Camryt - fotó

A Fusion a Ford legnépszerűbb autója és az amerikai piacon is jól teljesít, de a cég úgy látja, a megújított modell a hosszú ideje piacvezető Toyota Camryt is legyőzheti.

A Ford az American Idol műsorvezetőjét, Ryan Seacrestet kérte fel arra hogy mutassa be a megújult Fusiont Alan Mullaly Ford-vezér társaságában a mai eseményen. A Ford ezután Los Angelesben, Miamiban és San Franciscóban is turnézik az újjászületett típussal. Az AP szerint nem meglepő, hogy a Ford reklámhadjáratot indított a Fusion kapcsán, hiszen a közepes autók jelentik a legnagyobb szegmenst az Egyesült Államokban, ez a méret teszi ki a teljes autóvásárlások felét.

A Fusion legnagyobb riválisai közül három: a Honda Accord, a Nissan Altima és a Chevrolet Malibu új verziója szintén az ősszel érkezik, de a Ford számára a legnagyobb feladat az amerikaiak régi kedvencének, a Toyota Camrynak a legyőzése. Valószínűleg ennek tudható be, hogy az új Fusion alapára 21 700 dollár lesz, ami a japán riválisé alatt marad. Igaz, ha a vásárló extrákat is szeretne, az ár gyorsan emelkedik: egy parkolást segítő rendszerrel, navigációval és egyéb csemegékkel felszerelt modell ára már 34 580 dollár, míg a Nissan egy ugyanilyen felszereltségű Altimát 31 950 dollárért odaad.

Chris Hamilton, a modell tervezője szerint a Ford a korábbihoz képest inkább a prémium érzést szerette volna hangsúlyozni a Fusionnel, az új típus vonalvezetése agresszívabb, lecserélték a hűtőrácsot és az embléma felkerült a motorháztetőre. Érdekesség, hogy mivel az autót globálisan értékesítik majd, a konszern világszerte végzett fókuszcsoportos kutatásokat a modell új külsejét illetően, a fényszórókat például azért alakították át, mert a kínai vásárlók túl gonosznak találták azokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.