BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Peugeot Citroen vezérének fejét követeli a szakszervezet

A félmillió tagot számláló francia munkás szakszervezet, a CGT a PSA Peugeot Citroen vezetését hibáztatja a rossz eredményekért.

A PSA vezetése még júniusban kérte fel a Secafi gazdasági tanácsadót arra, hogy vizsgálja meg a konszern anyagi helyzetét. A most nyilvánosságra hozott jelentés a CGT szakszervezet szerint rámutat arra, hogy a 2012 első félévében mért 819 millió eurós veszteség főként a 612 millió eurót kitevő rendkívüli tételeknek, illetve befektetéseknek tudható be.

A szakszervezet a La Tribune cikke szerint azzal vádolja a PSA vezetését és személy szerint Philippe Varin vezérigazgatót, hogy veszteséget okoz a cégcsoport egyes részei között végrehajtott transzferekkel. A jelentés azt mutatja – így a szakszervezet – hogy Varin tévedett, amikor azt állította, hogy a cég havi 200 millió eurónyi készpénzt éget el.

A Secafi szerint nem igaz, hogy az európai autógyártás nem lehet rentábilis, viszont az elmúlt tizenkét évben végrehajtott részvény visszavásárlások és osztalékfizetések 6 milliárd eurójába kerültek a vállalatnak és a cég pénzügyi helyzete és a munkaerő állomány javítása helyett csak a részvényeseket szolgálja. "Az ok tehát nem a francia munkaerő drágasága, hanem Philipp Varin erőltetett globalizációra irányuló törekvése, amit a tőke kivitelével és európai munkabeszüntetésekkel próbált elérni" – így a szakszervezet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.