BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A típus, amely csúcsra pörgette a BMW-t

Két és fél éve nem látott profitról számolt be a világ első számú luxusautó-gyártója a második negyedévben.

A BMW 831 millió eurós nettó hasznot jelentett, az két és fél éve nem látott összeg, egyben több mint hatszor haladja meg az előző év azonos időszakában mért 119 millió eurót - jelenti az Automotive News Europe.

A konszern árbevétele 18 százalékkal, 15,3 milliárd euróra emelkedett. A cég közlése szerint 25 ezer 5-ös szériájú BMW talált gazdára márciusi premierje óta, a típus sikere nagyban hozzájárult a BMW sikeréhez. A Mint és a Rolls-Royce márkákat is forgalmazó BMW csoport 13 százalékkal több autót adott el az első félévben, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A BMW eredményei meghaladták a Bloomberg által megkérdezett elemzők várakozásait, a német vállalat július 13-án közölte, hogy az idei évben a korábban jósoltnál erőteljesebb, 10 százalékos értékesítésbővülésre számít. A jelenlegi álláspont szerint 1,4 millió gépkocsit adnak el az év végéig, az autóipari divízió haszonkulcsa pedig 5 százalék fölé emelkedik 2010-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.