BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Daily Mail: Vigyázzanak a vörösiszappal a magyarok!

A Daily Mail egy brit régiónak a vörösiszappal kapcsolatos gondjait felsorolva arra figyelmezteti az érintetteket, hogy kezdeményezzenek független vizsgálatokat az anyaggal kapcsolatban. A lap úgy fogalmaz: tényekre van szükség a vörösiszappal kapcsolatban, mielőtt döntenek a magyarországi esetről.

A brit lap emlékeztet arra, hogy az Aughinish alumínium feldolgozó tevékenységét vizsgálva a környezetvédelmi hatóság arra jutott, hogy a vörösiszap nem veszélyes hulladék. A jelentés nem részletezte, milyen nehézfémek találhatóak az alumíniumgyártás melléktermékében, holott a független vizsgálatok igazolták, hogy az iszapban többek között króm, vanádium, vas, ólom és nikkel is található – jelenti a Bloomerberg.

A környéken élő gazdák ugyan értesítették a hatóságot arról, hogy a feldolgozó közelében több ezer állat pusztult el, de a felügyelet a rossz tartási körülményeknek tudta be a tömeges elhullást. A jelentést követően a gyár működési engedélyét meghosszabbították, amely így 20 millió tonnásra emelte az általa tárolt vörösiszap mennyiségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.