BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre lassabb az ipari termelés bővülése

Előzetes adatok alapján az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 áprilisában 6,9 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 9,5 százalékkal nőtt. A termelés az év első négy hónapjában 10,9 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében. Márciusban 9,2 százalékos, februárban 14,3 százalékos volt még a bővülés.

Előzetes adatok alapján az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 áprilisában 6,9 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 9,5 százalékkal nőtt. A termelés az év első négy hónapjában 10,9 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index áprilisban 0,5 százalékkal emelkedett.

Az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 márciusában 9,2 százalékkal nőtt. A termelés az év első három hónapjában 12,2 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az áprilisi adatokkal tehát látszik, hogy az ipar lassabban bővül, mint egy-két hónappal ezelőtt. Februárban például az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 14,3 százalékkal nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.