BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik hozzánk az Opel villanyautója - Fotók

Még meg sem érkezett Európába az Opel Ampera, de már közel 5 ezren megrendelték, az Europcar, a földrész vezető autókölcsönzője pedig már év végétől felveszi bérautó flottájába az Amerikában készülő modellt.

Magyarországon jövőre lép piacra az Ampera – mondta Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója, hozzátéve, a fogyasztói ár a forint árfolyamalakulásától függ. Ma körülbelül 12,5 millió forintba kerülne a Generel Motors által kifejlesztett elektromos autó.

Az Ampera kerekeit mindig villanymotor hajtja: lítiumion-akkumulátora révén akár 80 kilométert is megtehet egy feltöltéssel. Hosszabb utazáskor benzinmotor hajtja az áramfejlesztő generátort, ezáltal 500 kilométernél hosszabb hatótáv adódik, anélkül, hogy órákra meg kellene állni akkut tölteni. Ilyen módon az Ampera átlagfogyasztása 1,6 liter, széndixoid-kibocsátása pedig nem éri el a 40 grammot kilométerenként. Ezáltal ideális városi bérutó lehet.

Az első kocsik novemberben, Németországban jelennek meg az Europcar kölcsönzőiben, majd hamarosan következik Belgium és Hollandia, utánuk pedig Franciaország, Olaszország, Portugália, Spanyolország. Nagy Britanniában 2012 elejétől lesz bérelhető az Ampera.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.