BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezer munkahelyet teremt Miskolcon a Bosch

Új gépsorokat telepít a cégcsoport a várhatóan júliusra elkészülő gyártócsarnokba

Két év alatt összesen ezer új munkahely létesül a folyamatban lévő és a jövőre tervezett fejlesztések révén a Bosch Energy and Body Systems miskolci gyárában. Szükség is van erre, hiszen a ma már ismét 1500 fős üzem a válság miatt 2009-ben ötszázzal csökkentette alkalmazottai számát.
Ötszázötven új munkahelyet teremt Miskolcon az autóipari alkatrészek, többek között indítómotorok, generátorok, törlőrendszerek, fúvómotorok és indítószerkezetek gyártásával foglalkozó Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gyárbővítése.

A tavaly nyáron kezdődött 6,5 milliárd forintos beruházás során új gépsorokat telepítenek a várhatóan júliusra elkészülő gyártócsarnokba – tájékoztatta lapunkat Max Nitzsche, a gyár ügyvezető igazgatója, hozzáfűzve: a társaság a jövő évben további fejlesztéseket tervez. Így az újabb és újabb gyártósorok munkába állásának ütemében az épülő új gyáregység összesen ezer új munkahelyet teremt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.