BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén muzsikál a Toyota, de legalább bizakodó

Majdnem felére esett vissza a Toyota üzemi nyeresége üzleti évének harmadik negyedévében, de a világ legnagyobb autógyártója az év egészét tekintve töretlenül optimista.

A Toyota Motor Corp október-decemberi időszakban mért üzemi profitja 99,07 milliárd jen, vagyis 237,77 milliárd forint volt. Bár az eredmény 47,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi időszak nyereségétől, a pesszimista elemzői várakozások 70,6 milliárd jenes átlagát így is jócskán meghaladta. A nettó profit 38,9 százalékkal 93,63 milliárd jenre csökkent.

Az eredmény nem lóg ki a japán autógyártók gyorsjelentéseinek sorából: az erős jen és a távol-keleti szigetországban meredeken visszaeső kereslet nyomot hagyott a Nissan és a Honda könyveiben is.

A világ legnagyobb autógyártója az év egészét tekintve azonban bizakodó: a március 31-én véget érő pénzügyi évében 550 milliárd jenes üzemi eredményre számít, szemben a korábbi 380 milliárdos óvatos becsléssel. A Thomson Reuters által megkérdezett 23 elemző véleményének átlaga 489 milliárd jen

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.