BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Helikopter: kellene, de nincs pénzt

Már jövőre új gépek kellenének a honvédségnek, de a közbeszerzési pályázatot is csak tervezik, írja a Népszabadság.

Hiába van ötpárti egyezség arról, hogy Magyarországnak helikoptereket kell vásárolnia, a beszerzés nem halad a Népszabadság szerint.

 A lap szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter korábban azt ígérte, az ősszel kialakítják a követelményrendszert, és elkészítik a tenderkiírást az új helikopterek beszerzésére. A nyertes kiválasztását ugyan már a következő kabinetre bíznák, ám a pályáztatást meg kell kezdeni ahhoz, hogy időben megrendeljék a gépeket.

Úgy kerülne sor az európai uniós közbeszerzési eljárás kiírására, hogy a potenciális ajánlattevőknek a jövő évi választások előtt kelljen benyújtani ajánlatukat, a beszerzésről azonban már új kormány dönthetne majd. A gyártóval kötött megállapodás függvényében döntenének a finanszírozás ütemezéséről is. A helikopterek beszerzéséhez százmilliárd forintra volna szükség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.