BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a legnagyobb Mini

A BMW csoport a Genfi Autószalonon mutatta be az első négyajtós Minit, amely egyben az első, négy méternél hosszabb autó a Mini családban.

A MINI Countryman 2010. szeptemberi piaci bevezetésekor palettáján három benzines és két dízelmotor sorakozik, 66 kW/90 LE illetve 135 kW/184 LE közötti teljesítménytartományt felölelő választékban.

A MINI Countryman megjelenésében egyértelműen elkülönül a márka eddigi modelljeitől, karosszériája designja tekintetében ez elsősorban különösen magabiztos és erőteljes fellépésében jelenik meg. A 4.097 milliméter hosszú, négyajtós karosszéria a márkára jellemző alapvető arányokat megnövelt szabadmagassággal és üléspozícióval ötvözi.

A csomagtér 1 170 literre bővíthető, ami kiszerelt kerékkel akár két hegyikerékpár számára is bőséggel elegendő. A szériakivitelhez tartozó tetősínek kiegészítéseképpen extrafelszerelésként hátsó csomagtartórendszer is rendelkezésre áll, amelynek előkészítése gyárilag rendelhető.

A Mini Countryman kínálatában szereplő minden benzinmotor teljes mértékben változó szelepvezérléssel készül. A szelepvezérlés e modern technikája a szívószelepek nyitási időtartamát és emelését egyaránt a másodperc tört része alatt, a pillanatnyi teljesítményigény függvényében változtatja.

A vezérműtengely ez esetben nem közvetlenül, hanem egy közbeiktatott további emelőkaron keresztül mozgatja a szelepeket, amelynek forgáspontját elektromos motor mozgatta excenteres tengely állítja. Az aggregát ennek szellemében 5 500 percenkénti fordulatszámnál 135 kW/184 LE maximális teljesítményt produkál, 240 newtonméter legnagyobb forgatónyomatéka.

A temperamentumos belépőmodell szerepében az 1,6 literes motorral szerelt MINI One Countryman jelenik meg, mégpedig 6 000-es percenkénti fordulatszámnál 72 kW/98 LE teljesítménnyel. Maximális forgatónyomatéka 153 newtonméter, ami 3 000-es percenkénti fordulattól áll a vezető rendelkezésére. A MINI One Countryman 12,7 másodperc alatt gyorsít fel álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra, csúcssebessége pedig 175 kilométer/óra.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.