BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre indul az új, győri Audi gyár

A jövő év végén megkezdődhet a próbagyártás az Audi Győrben épülő új autógyárában.

A több mint 900 millió eurós beruházás első üteme, a fényezőüzem építése már egy hete megkezdődött az Audi Hungaria Motor Kft. régi területén – jelentette be a cég ügyvezető igazgatója, Thomas Faustmann az ingolstadti sajtóértekezleten.

Az elmúlt nyáron vásárolt 174 hektáros területen pedig nyár elején kezdődhet meg az építkezés, és jövő tavasszal már megkezdődhet a gépsorok telepítése az addigra elkészült üzemcsarnokban.

Az Audi Hungaria árbevétele tavaly 4,775 milliárd euróra emelkedett a 2009-es 3,875 milliárd euróról. Az Audi győri beruházásainak összértéke meghaladta a 4 milliárd eurót azt követően, hogy a tavaly előtti 187 millió euróval szemben 2010-ben 247 millió euró értékű beruházásokat valósítottak meg a több mint 6 ezer fős gyárban.

Az Audi Hungaria átlagosan másfél havi bérnek megfelelő prémiumot fizet alkalmazottainak az elmúlt évben nyújtott teljesítményükért.

Mint arról beszámoltunk, Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke bejelentette: a márka fennállása legjobb évét zárta és az idén – saját rekordját is megdöntve – már 1,2 millió gépkocsi értékesítését tervezi a világpiacon.

A cég az elmúlt évben 15 százalékkal 1,092 millióra növelte eladott autói számát, így árbevétele 18,8 százalékkal 35,4, milliárd euróra emelkedett. Az üzemi eredmény ugyanakkor 108 százalékkal nőtt és elérte a 3,34 milliárd eurót.

Azért nem volt meglepő az Audi-vezér keddi bejelentése 1,2 milliós értékesítési tervről, mert az első kéthavi forgalom alapján már a genfi autószalonon szóba került, hogy az Audi az idei első negyedévben fennállása legjobb háromhavi értékesítési eredményét várja, és az Egyesült Államokban legalább 10 százalékos eladásbővülésre számít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.