BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsonykor is gőzerővel dolgoznak a német autógyártók

Ilyen már régen nem volt: A németországi autógyártók csökkentik az üzemeikben a karácsonyi szünet időtartamát – számol be a Bild.

Tekintettel arra, hogy a rendelésállomány magas, számos autógyártó cég december végén és január elején a szokásosnál tovább tartja üzemben a gyártósorokat. Így például az Opel az üzemi szabadságolásokat Rüsselsheimben egy héttel megkurtítja, és januárban külön műszakokat indít be - írja a Bild.

A BMW az ünnepek alatt sem zárja be üzemeit Dingolfingban és Lipcsében. Az Audi is külön műszakokat indít decemberben, többek között Ingolstadtban. A Volkswagen pedig már január 3-án megszűnteti az üzemi szabadságolásokat Drezdában, Emdenben és Wolfsburgban, a szokásosnál egy héttel korábban. A Continental abroncsgyártó is közölte: a jó gazdasági helyzet hatására előfordulhat, hogy egyes üzemeiben egyáltalán nem lesz karácsonyi szabadságolás idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.