BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Munkanélküli spanyol és portugál fiatalok ostromolják a Volkswagent

Spanyolországban és Portugáliában a fiatalok nagy része munkanélküli a válság miatt, és közülük mind többen külföldön keresnek maguknak állást.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) információi szerint a két déll-európai országból az állástalan fiatalok pályázatokkal ostromolják a nagy német autógyártó konszernt, a Volkswagent.

A FAZ idézte Horst Neumannt, a Volkswagen személyzeti főnökét, aki a Wirtschaftswoche című hetilapnak nyilatkozva megerősitette, 2012-ben a felsőfokú végzettséggel bíró fiatalok részére a képzési program teljes mértékben túl volt terhelve.

"Óriási volt a tolongás, ez mutatja az ottani fiatalok kényszerhelyzetét: 104 álláshelyre 3600 pályázó jelentkezett." Csupán a Seathoz 2800 pályázat érkezett be, a magas akadályok ellenére. Németország-szerte 3518 fiatal kapott a Volkswagennél képzési helyet. Ezen kívül 3556 felsőfokú  végzettségű fiatalt alkalmaztak. 2013-ban folytatódik a Volkswagennél a létszámbővítés, de "nem olyan rohamosan"- hangoztatta Neumann.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.