BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy fejlesztés készül a Kékkútinál

Több millió eurós beruházással bővíti jövőre Kékkúton lévő üzemét a CEMW – nyilatkozta a Világgazdaságnak Alessandro Pasquale, a társaság társtulajdonosa.

Április végén jelentették be, hogy a Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvad a Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), amely a Karlovarské Minerální Vody-csoportot (KMV) birtokló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi tulajdonosa, Balogh Levente közös vállalata.

„Az elmúlt fél évben sikerült elérnünk, hogy a KMV révén a holdinghoz került Kékkúti ismét nyereségesen működjön, amire kilenc éve nem volt példa. Most is dolgozunk a fúzió lezárásán, de vizsgáljuk a további terjeszkedés lehetőségét is, mivel a régióban még akadnak vonzó akvizíciós célpontok” – jelezte Alessandro Pasquale. A cégcsoportnak Ausztriában, Csehországban és Magyarországon vannak üzemei, és több mint húsz országba exportálják termékeiket. A főbb piacok között van Németország és Lengyelország, illetve megkezdték a terjeszkedést a Balkán felé.

„Fejlesztésekre van szükségünk, és most kezdődnek azok a beruházási és esetleges felvásárlási tárgyalások, amelyek a következő három évet jellemzik majd. Várhatóan az év végére készülnek el a végleges tervek” – mondta Balogh Levente, a CEMW elnöke és társtulajdonosa. A kapacitás növelését az is indokolja, hogy az idén nyáron – 2007 óta először – nem tudtak annyi ásványvizet palackozni, amennyire szükség lett volna. A nyár végéig a Szentkirályi és a Kékkúti összesített hazai forgalma 30 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A teljes évre mind a mennyiségében, mind az árbevételben jelentős növekedést vár Balogh Levente.

A CEMW hazai érdekeltségei jelenleg 38 százalék körüli részesedéssel bírnak a magyarországi ásványvízpiacon, éves forgalmuk 300 millió liter fölött van. A tervek szerint erősítenék jelenlétüket a gyümölcslé és az ízesített vizek szegmensekben, illetve az egészséges üdítőitalok piacán, emellett pedig nagyobb figyelmet fordítanának a Horeca (vendéglátóhelyek – hotel, étterem, kávézó) területre is, amihez mindkét cégnél új gyártósorokat kell beszerezni. Megújul a Theodora, valamint a Szentkirályi külseje is, az arculatváltás a jövő szezonra várható – tette hozzá Balogh Levente. A CEMW magyarországi érdekeltségeinél jelenleg mintegy 300 ember dolgozik, és a fúzió lezárása után sem terveznek elbocsátásokat, sőt egyes területeken, így például a marketingben erősítést hajtanak végre.

A Kékkútival kezdődött

Közép-Európa legnagyobb ásványvíz-palackozója, az olasz Pasquale család tulajdonában lévő cseh KMV-csoport a CEMW-en keresztül vásárolta meg idén márciusban a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t. A terjeszkedést áprilisban folytatták, amikor a Szentkirályi Ásványvíz Kft. olvadt be a CEMW-be, igaz, ennél a tranzakciónál a magyar cég alapítója és tulajdonosa meghatározó kisebbségi részesedést szerzett a holdingcégben. A KMV-csoportnak összesen 950 alkalmazottja van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.