BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy jövőt ígér a miniszter a minőségi élelmiszerek iparának

A minőségi élelmiszertermelés nagy jövő előtt áll Magyarországon a vidékfejlesztési miniszter szerint. Fazekas Sándor erről szerdán beszélt Gyulán, ahová a húsüzem újraindítása alkalmából látogatott el Budai Gyula államtitkárral.

Közölte: a minőségi élelmiszertermelés pozícióinak erősítése a kormány kiemelt célja, igyekeznek kedvezőbb jogi és piaci környezetet teremteni a gyulaihoz hasonló termékeket gyártó hazai vállalkozások számára.

Budai Gyula államtitkár a gyulai termékek értékesítéséről az MTI-nek elmondta: a kereskedelmi partnerekkel folyamatosak a tárgyalások. A Gyulahús Kft.-nek eddig két nagy áruházlánccal sikerült megállapodást kötni, így a termeléssel párhuzamosan az értékesítések is indulnak.

Az államtitkár megjegyezte: a kereskedelmi partnerek elfogadták a korábbi feltételeket, hiszen a gyulai termékeket nem törölték az árulistákról, a szállítások a korábbiakhoz hasonló volumenben folytatódnak. Az államtitkár hozzátette: egyelőre a belföldi piacokra termel az üzem, a hazai igényeket tudja kielégíteni, a termelés növelésével azonban vissza lehet térni a korábbi külpiacokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.