BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy ugrás várható a Fordtól, de merre?

A The Reformed Broker bloggere szerint komoly elmozdulás várható a Ford részvények árfolyamában, igaz, kérdéses, hogy ez merre valósul meg.

A Ford részvényeinek árfolyama jelenleg 9,38 dolláron áll, ami technikailag fontos szintet jelez. Egyrészt az ehavi chart inkább a medvéknek kedvez, a papír mozgása nagy fej és vállak alakzatot rajzol ki, ami jellemzően a lefelé mozgásra utal. Másrészt, ha meg tudja tartani ezt a szintet egy ideig, akkor valószínű, hogy felfelé indul – idézi a CNBC Josh Brown, a The Reformed Broker blog szerzőjének elemzését.

A befektető szerint jelenleg érdemes long pozíciót felvenni a részvényre, 9 dolláros stoppal. Ha ezt a szintet bukja a papír, akkor lefelé visz az út és érdemes kiszállni. Brown úgy véli, hogy a Ford részvény most a rossz gazdasági kilátások miatt szenved el nagy veszteségeket, de ha a piac pozitív jelzést kap, száguldani kezdhet a papír.

A Ford július 1-én jelentett be profit figyelmeztetést, közölve, hogy az eredmények csökkenésére számít a második negyedévben. A vállalat pénzügyi igazgatója szerint a második negyedévben akár 570 millió dolláros mínuszt is elkönyvelhetnek. Ez nem marad hatás nélkül a Ford teljes profitjára - korábban azt jósolta a cég vezetősége, hogy az április-júniusi veszteségek nagyjából megegyeznek majd az első negyedéves hiánnyal. A helyzet azonban Európában romlott, amit nem tud teljesen feledtetni sem az észak-amerikai piacon elért viszonylag jó teljesítmény, sem a Ford Credit autófinanszírozó ágazat magas nyeresége.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.