BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán egy hete, két bejelentése

A GM után az Audi is Magyarországot választotta újabb beruházása színhelyéül

Korántsem kizárt, hogy a tegnap bejelentett Audi-beruházás a német világcég újabb magyarországi fejlesztésének az első üteme lesz csupán. Ugyanis mint megtudtuk: most csak az első beruházási szakaszról döntött a cég igazgatótanácsa, s a magyar kormány reméli, hogy az évtized végén sor kerül a másodikra és a harmadikra is. Rupert Stadler, az Audi AG elnöke – Orbán Viktor kormányfő jelenlétében – Budapesten jelentette be, hogy Győrött további fejlesztéseket hajtanak végre; több mint 900 millió eurós beruházással évi 125 ezer gépkocsi kibocsátására képes gyárat építenek a megyeszékhelyen, ahol újabb 1800 embernek adnak majd munkát. Három év múlva teljes kapacitással termel majd a gyár.

Az Audi AG 1993-tól máig 3,89 milliárd euró értékű beruházást hajtott végre Győrött. Külön öröm, hogy a német óriáscég jelezte: kutatás-fejlesztési kapacitását is bővíti. Egyébként egyre gyakoribb, hogy a nálunk megtelepedett autógyárak, illetve azok első és másodkörös beszállítói k+f+i tevékenységet is idehoznak. Az Audi- és a héten bejelentett GM-beruházásra a beszállítók felkészültek. A magyar autóipar ezzel esélyes a térségbeli elsőségért is.

A témában írt jegyzetünket itt olvashatják!

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.