BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

3 millió eurós új Decathlon áruház nyílik Debrecenben

A közelmúltban több sportüzlet is nyílt, pedig jön az áfa-emelés, amit a kereskedőknek kell lenyelniük, és egyre drágulnak az euróban megállapított bérleti díjak a forint gyengesége miatt.

Egy hét múlva nyílik Debrecenben a közel 3 millió euróba került, kétezer négyzetméteres 13. Decathlon áruház. Pósfai Gábor ügyvezető igazgató ugyanakkor kiemelte, hogy a következő két év alatt három vidéki áruház nyitásáról szőtt terveket befolyásolni fogja a plázastop-törvény. A hálózatbővítést Nyíregyházán, Pécsen és Szegeden szeretné folytatni a cég.

A Decathlon-beruházások összértéke 2005 óta meghaladta a 40 millió eurót, és ehhez járult az egy éve működő hatvani logisztikai központ, ami egymagában 4 milliárd forintba került. A cég ugyanis csak a soroksári áruházat bérli, a többi saját tulajdonban van, és ez igen jó döntésnek bizonyult.

 A bevásárló központok ugyanis a válság előtt 5-10 éves szerződéseket kötöttek, de az a megállapodás, amit 250 forintos euró-árfolyamon kötöttek, ma szinte kitermelhetetlen terhet jelent. A kereskedők szerint az üzletközpontok üzemeltetői komoly feszültséget okoznak: a régi bérlőkkel nem tárgyalják újra a feltételeket, hallani sem akarnak tarifacsökkentésről,

Részletek a pénteki Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.