BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, az üzletek ünnepi nyitvatartása

Az Országos Kereskedelmi Szövetség felmérte, milyen nyitvatartással várják az üzletek a karácsonyi időszakban a vásárlókat.

December 19-20-án, az arany hétvégén szombaton sok üzlet a szokásosnál tovább, vasárnap az üzletek többsége tart nyitva. A következő hétköznapokon forgalmas helyeken, főútvonalakon, településközpontokban általában hosszabbított a nyitvatartás.

December 24-én, csütörtökön legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva az üzletek. December 25-26-án minden üzlet zárva tart, kivéve a benzinkutakat, a virágárusokat és az édességboltokat. December 27-én, vasárnap a szokásos vasárnapi nyitvatartást követik az üzletek. December utolsó napján a legtöbb üzlet a szokásosnál korábban, jellemzően 18 órakor zár.

Január elsején a benzinkutakat kivéve minden üzlet zárva tart, míg másodikán ismét életbe lép a hétvégi nyitvatartás, bár egyes iparcikkeket forgalmazó üzletek zárva tartanak majd. Január harmadikán a vasárnapi nyitva tartás lesz érvényes, majd minden visszatér a szokásos kerékvágásba.

Az éjjel-nappal nyitva tartó kis üzletek, valamint a kiemelt idegenforgalmi helyek kis árusítóhelyei december 25-én és 26-án, valamint január 1-én is nyitva lehetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.