BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájkolhatnak a Sparnál

Sztrájkbizottságot alakított a Spar élelmiszerlánc dolgozóinak egy része a bérezésük miatt, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) pedig a bíróságon támadta meg a kollektív szerződést – írja a hvg.hu a szakszervezetre hivatkozva.

Megelégelték a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. munkavállalói "a velük szemben elkövetett jogtalanságokat", és a vállalatnál működő KDFSZ-alapszervezet munkavállalói sztrájkbizottságot alakítottak – közölte a szakszervezet a portál szerint. A bérezésükkel elégedetlen dolgozók megfogalmazták sztrájkköveteléseiket, és felkérték a KDFSZ elnökségét a sztrájktárgyalások lefolytatására – tették hozzá.

A szakszervezet hivatalosan eljuttatta a munkavállalók követeléseit a vállalat vezetőinek. "Amennyiben a sztrájkkövetelések vonatkozásában nem sikerül egyezségre jutni a Spar vezetésével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a követelések elérésének érdekében sztrájkot szervez a munkavállalók kezdeményezésre" – írták.

A KDFSZ bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést, mert "az jó erkölcsbe ütközik, és a munkavállalókat teljes egészében kiszolgáltatta a munkáltató irányában". A szakszervezet hozzátette, hogy törekszik a tárgyalásos úton történő megegyezésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.