BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb láncot ad el a Praktiker

Meg akarja venni a kilenc bulgáriai Praktiker áruházat a helyi Videolux Holding, amelyhez egyebek között a Technopolis műszaki boltlánc tartozik.

A Videolux a múlt héten előzetes szerződést kötött a Praktikerrel, de csak akkor véglegesítik, ha a versenyhatóság engedélyt ad a felvásárlásra. A holding stratégiai befektetőként azt tervezik, hogy fenntartja a barkácsprofilt.

A Praktiker egyébként szintén a múlt héten adta el 27 áruházból álló romániai leányvállalatát egy török befektető, Omer Susli cégének. Ez, a Search Chemicals tavaly előtt 12 alkalmazottal 10 millió eurós árbevételt ért el, míg az 1700 fős romániai Praktiker-lánc forgalma 142 millió euróra rúgott. Ukrajnában pedig három hete adta el négy, összesen 170 embernek munkát adó ukrajnai áruházát is.

A tavaly csődbe ment Praktiker AG jó ideje küszködik a közép-európai piacon. Mindenáron – és ha lehet egyben, mert úgy van értéke – hónapok óta próbálja értékesíteni 21 áruházat működtető magyar leányvállalatát. A magyar leány közvetlen tulajdonosa, a Baumarkt Praktiker International GmbH még októberben kérte a felszámolási eljárás megindítását. A Praktiker Magyarország Kft. tájékoztatása szerint a tulajdonos kérelme nem jelenti a Németországon kívüli leányvállalatai – köztük a magyar – csődjét, hiszen azok önállóan működnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.