BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Malév járattörlésre kényszerült tegnap is

Tegnap ismét járattörlésekre kényszerült a Malév. Miután újfent elérte a vulkáni hamufelhő Írországot, így nem indult el Dublinból a reggeli járata. A brit polgári repülési hatóság szerint Írország, Észak-Írország és Skócia egyes részei felett a hamufelhő légköri sűrűsége meghaladta a repülésbiztonsági határértéket. A hamufelhő folyamatos ritkulása miatt a légtérzárat délután feloldották a térségben.

Az ír hatóságok figyelmeztettek arra: nincs kizárva, hogy a héten több alkalommal, de akár még a nyári hónapokban is várhatók újabb repülési korlátozások, attól függően, hogy a váltakozó szélirány merre sodorja a hamufelhőt.

A Malév az este folyamán egy Szalonikibe tartó járatát is törölte, miután a görög légi közlekedést a tegnap kezdődött általános sztrájk nehezíti meg. A Malév tegnapi bejelentése szerint várhatóan ma sem indul el az athéni és a Szaloniki felé közlekedő járat. Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője a távirati irodának elmondta: a két járat törlése nem okoz jelentősebb problémát. Már megkezdték az utasok tájékoztatását, akik a legközelebbi géppel utazhatnak majd el. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.