BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vezérigazgató is gyanúsított a MÁV Informatika botrányában

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomozást folytat hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt, a MÁV Informatika Zrt-nél történt visszaélésekkel kapcsolatban.

A nyomozást az I. és XII. kerületi Ügyészség rendelte el 2009. november 16-án a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszter feljelentése nyomán, az ügyészség a nyomozás lefolytatására a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki - közölte honlapján a BRFK

Mint a Világgazdaság Online korábban megírta a rendőrség már hónapok óta vizsgálódott az Informatikai Zrt.-nél.

A feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a Zrt-nek és a MÁV-nak is.

 Az eljárás során a nyomozók adatokat és információkat kértek a MÁV-tól, az Informatika Zrt-nél kötött egyes végkielégítésekkel, munkaszerződésekkel kapcsolatban. Várják továbbá a nyomozók a Zrt. mintegy 20 céggel kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációját.

2010. február 4-én 9 órától a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomozói házkutatást tartottak a MÁV Informatika Zrt. Budapest, II., Krisztina körúti székházában. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.