BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Boeing-botrány: ezernél is több gépet vizsgálnak át

Az Egyesült Államok repülésügyi felügyeleti hatósága, a US Federal Aviation Administration (FAA) bejelentette, utasítást adott több mint ezer Boeing 737 típusú lökhajtásos repülőgép megvizsgálására.

Az intézkedésnek az a célja, hogy megállapítsák, hogy a gépek farrészénél van-e olyan hibás alkatrész, amely miatt a pilóták elveszthetnék az ellenőrzést a gépük felett.  E hibás részt szükség esetén ki kell cserélni.

Az ellenőrzés május 20-én kezdődik és pontosan 1050 gépet érintene. A 737-es tipus a Boeing legsikeresebb modelljének számít. Eddig belőlük több mint 10 ezer példányt szállitottak ki. Az FAA becslése szerint az ellenőrzések elvégzése az amerikai légitársaságoknak akár tízmillió dollárjukba kerülhet, egy részét azonban esetleg a Boeing vállalja a garancia keretében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.