BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Boeing-botrány: nincs meg a baj pontos oka, de hamarosan újraindulnak

A gyártó reményei szerint nemsokára újra repülhetnek a Boeing 787-es Dreamliner utasszállító repülőgépek, miután a cég pénteken Tokióban bejelentette: heteken belül kijavítják a típus több váratlan eseményhez vezető akkumulátorhibáját.

Raymond Connor, az amerikai cég utasszállító gépeket gyártó részlegének igazgatója sajtótájékoztatóján azt mondta: a Boeing biztos benne, hogy megfelelő megoldást találtak a hibákra - jelentette az NHK japán televízió.

A vállalat közlése szerint az akkumulátorproblémák okát nem tudták teljes bizonyossággal megállapítani, mivel "nagyjából 80 potenciális hibaforrást" találtak vizsgálataik során. Ugyanakkor a Boeing azt állítja, hogy az akkumulátorrendszer tervezett átalakítása minden lehetséges problémát orvosolni fog.

A Boeing azért Tokióban jelentette be a hírt, mert Japán a 787-es géptípus legnagyobb vásárlója: az eddig leszállított 50 gépből 24 az All Nippon Airways és a Japan Airlines tulajdonában van. Emellett a gép alkatrészeinek több mint harmadát - köztük az érintett akkumulátorokat - japán cégek gyártják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.