BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Elfogadhatatlanok a követelések" - Sztrájkveszély a Malévnál

Túlzónak tartja a Malév Zrt. vezetése a rövidebb munkaidőre, több pihenőidőre és nagyobb bérre vonatkozó szakszervezeti követeléseket - közölte a légitársaság vasárnap.

A társaság közleménye szerint a Malév pilótái és légiutas-kísérői jelentősen kevesebbet töltenek munkában és több pihenőidővel rendelkeznek, mint az átlagos magyar munkavállalók, jövedelmük pedig nemzetközi összehasonlításban is magas, ráadásul az adórendszer átalakítása révén komoly többletjövedelemre tettek szert. A légitársaság vezetése ezért "a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodottnak" tartja az igényeket és a sztrájkfenyegetést.

A Malév vezetése szerint elfogadhatatlan, hogy a munkavállalók éppen akkor állnak elő 20 százalékos béremelésre vonatkozó követeléssel, amikor a Malévnál továbbra is szigorú költségcsökkentési intézkedéseket kell érvényesíteni.

"A menedzsment a többségi tulajdonos kérésére jelenleg is a légitársaság üzleti tervének átalakításán dolgozik, hogy a kerozin ár emelkedésének negatív hatásait kompenzálja" - áll a közleményben, amely szerint egy lehetséges sztrájk nemzetközi szinten is nagyon rossz fényt vetne nem csak a Malévre, de a soros EU-elnökség ideje alatt az ország hírnevére is."

A társaság vezetése hangsúlyozza: munkabeszüntetés esetén minden törvényes eszközt megragad annak érdekében, hogy biztosítsa a zavartalan utasforgalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.