BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Havazás: még egy határátkelőt lezártak

Péntek délelőtt is káoszt hozott több helyen az újra leszakadó hó. A legnagyobb vesztes a Dunántúl, bár még így sem olyan rossz a helyzet, mint a szomszédos országokban. Budapesten egyelőre nincsenek súlyos problémák.

A havazás és a hóátfúvások miatt péntek délután lezárták a letenyei magyar-horvát határátkelőt a teherforgalom elől, a korlátozás háromórás időtartamra szól.

Korábban arról is döntöttek Zalában: nem léphetnek be Szlovénia felől Magyarországra a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherjárművek. Rigó Csaba, a megyei védelmi bizottság elnöke közölte: pénteken 10 óra 30 perctől rendelték el a teherforgalom korlátozását Szlovénia irányából. Északabbra, Szombathely térségében is erősek a korlátozások: rendőrök a kamionokat a vasi megyeszékhelyen, valamint Hegyfalu és Répcelak térségében is félreállítják. Jövő csütörtökig lezárták a sármelléki repülőteret is.

Problémás Nyugat-Magyarországon a vasúti közlekedés is. A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a nyugat-dunántúli régióban a viharos szél hóátfúvásokat okoz, ez pedig megnehezíti a vasúti közlekedést.

Ez azonban jóval kisebb fennakadás, mint a határ túloldalán: nem indít és nem fogad vonatokat a pozsonyi főpályaudvar péntek reggeltől, mert az erős szél hótorlaszokat emelt a sínpárokon - közölte pénteken a Szlovák Államvasutak (ZSR) szóvivője, aki szerint az időjárás alakulásától függ, mikor oldják fel a zárlatot. A vonatkésések 60 és 90 perc között alakulnak, ami a magyarországi közlekedést is érintheti.

De nem könnyebb a helyzet közúton sem, ahol a havazás már több települést elzárt a külvilágtól. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel közölte: megközelíthetetlenné vált Zala megyében Orosztony, Kerecseny, valamint Vasboldogasszony Csöngetmajor településrészre a hófúvás miatt. Vas megyében négy település, Vép, Acsád, Meszlen és Salköveskút megközelíthetetlen.

Az OKF péntek délelőtti felhívásában arra figyelmezet: hófúvás miatt harmadfokú riasztás van érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyék 26 kistérségében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.