BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Holnap a BKV számláján a 7,5 milliárd forintos gyorssegély

Két nappal a kormány határozatát követően a Magyar Államkincstár intézkedett a kormány által a BKV részére juttatott 7,5 milliárd forintos állami támogatás átutalásáról, miután a Belügyminisztériumtól megkapta a támogatás kifizetéséhez szükséges dokumentumokat. Az összeg december 3-án, pénteken érkezik a vállalat számlájára - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A kormány november 30-i határozatában döntött a BKV Zrt. működtetéséhez szükséges intézkedésekről, ezen belül 7,5 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az idei költségvetés általános tartaléka terhére annak érdekében, hogy biztosítsa a közlekedési cég zavartalan működését.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent határozat szerint a kormány felhatalmazta a nemzetgazdasági minisztert, hogy vállaljon száz százalékos, egyedi állami kezességet a fővárosi közlekedési vállalat és annak ügyleti kamatainak visszafizetésére.

Korábban a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége sztrájkot fontolgatott, ha nem kapják meg az ígért támogatást. A BKV rendkívüli, 12,5 milliárd forintos támogatást kap az idei költségvetés általános tartalékából, amelyből 7,5 milliárd forint támogatás, 5 milliárd pedig állami hitelgarancia. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.