BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitálalt a BKV-ról a volt beszerzési vezérigazgató

Két-három hetente kapott „politikai” kéréseket Regőczi Miklós, a BKV volt beszerzési vezérigazgatója – olvasható a Népszabadságnak adott interjújában.

Két-három hetente kaptam egy-egy „politikai” kérést – mondta a Népszabadságnak Regőczi Miklós, a BKV volt beszerzési vezérigazgatója. Az ex-vezető szerint ő azért „csak” ennyit kapott, mivel nem rendelkezett sok és könnyen kiadható pénzügyi kerettel.

Regőczi Miklós elmondása szerint a BKV műszaki területén előfordult, hogy a vállalkozó olcsó ajánlattal nyert, amely összegnek a kétszeresét fizették ki pótmunka címén. Példaként említette Regőczi a 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését, amelyet azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Mint kiderült, szó sem volt semmilyen valódi lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért.

A sumákolás a BKV-nál persze nem újdonság, Regőczi elmondása szerint ugyanis 2007 előtt is bevett gyakorlat volt, például 2006-ban előfordult olyan, amikor egy vállalkozónak a havi egymilliós bérleti díj helyett csak 150 ezret kellett fizetnie, a szerződés pedig 15 évre szólt.

Regőczi elmondása szerint a BKV valójában az elmúlt időszakban az MSZP–SZDSZ-koalíció kifizetőhelyeként működött. A volt beszerzési igazgató szerint azonban ez nem újdonság, hiszen ez a jelenség minden állami és önkormányzati cégre igaz – nemcsak az elmúlt időszakban, hanem az elmúlt 20 évben is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.