BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lebénult a légi közlekedés

Káosz. Szinte mindenre kihatott az európai légizárlat a hét végén. Európa vezető politikusai a legkülönfélébb kényszermegoldások bevetésével tudtak csak közlekedni a légtér lezárása miatt, legyen szó a múlt szombati légikatasztrófában elhunyt lengyel államfő krakkói temetésére igyekvő vendégekről vagy a madridi uniós pénzügyminiszteri találkozóról távozni kívánó tárcavezetőkről. Angela Merkel német kormányfő pedig valóságos kálváriát járt be, miután az USA-ból hazatérőben Lisszabon és Róma érintésével jutott csak haza, Olaszország közútjait igénybe véve.

Az izlandi hamufelhő gazdasági hatásait ugyanakkor Brüsszel is igen komolyan veszi. José Manuel Barroso bizottsági elnök három biztos bevonásával tegnap elrendelte annak megvizsgálását, hogy milyen következményekkel járhat a légiközlekedési szektorra. Eközben pedig a tagállamok közlekedési minisztereit ma videokonferenciára hívta össze az EU.

A Lufthansa és az Airberlin német légitársaságok viszont élesen kritizálták az uniós hatóságokat, hogy nem vették figyelembe tesztrepüléseik eredményeit. A Lufthansa és a holland KLM is több kísérleti repülést hajtott végre, s a mérési eredmények azt mutatták, hogy a levegő hamutartalma nem veszélyeztette a motorok biztonságos működését. Reuters, Rapid




Erősített vonatok

A MÁV-Start Zrt. megerősítve közlekedteti egyes nemzetközi vonatait a meghosszabbított légtérzárlat idején is – közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

Több kocsival közlekednek a Románia irányába induló szerelvények, valamint a Zürich, München, Berlin és Bukarest irányába tartó éjszakai vonatok. A Keleti pályaudvaron éjjel-nappal nyitva tart a nemzetközi jegypénztár, itt az üzleti váróterem kaszáját is igénybe vehetik az utasok.

Több kocsival közlekednek a Románia irányába induló szerelvények, valamint a Zürich, München, Berlin és Bukarest irányába tartó éjszakai vonatok. A Keleti pályaudvaron éjjel-nappal nyitva tart a nemzetközi jegypénztár, itt az üzleti váróterem kaszáját is igénybe vehetik az utasok. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.