BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napvilágot látott az új Mercedes-Benz S-osztály

Egyenesen a világ legjobb autójának nevezi a Mercedes a vadonatúj S-osztályt (W222), az önbizalom pedig egyáltalán nem véletlen.

 A kívül-belül friss modell számos technikai újítással érkezik. Például ez az első sorozatgyártású autó, amelyben nincsenek hagyományos izzók, de említhetjük a Magic Body futóművet is. Utóbbi egy kamera segítségével pásztázza utat, és az útviszonyoknak megfelelően állítja be a csillapítást. A belső érdekessége a TFT-kijelzős műszerfal és a 30,7 cm (!) képátlójú központi kijelző. A rövid verzió 5116 mm-es hosszával és a nyújtott modell 5246 mm-ével két-két centivel múlja felül a korábbi generációt.

A Mercedes kezdetben négy változatban teszi elérhetővé az új S-osztályt: a benzines kínálat az S 400 Hybridből (3.5 V6, 306 LE) és az S 500-asból áll (4.7 V8 turbó, 455 LE). A dízelpártiaknak pedig a 258 lóerős, 3,0 literes motor hajtotta S 350 BlueTEC és az S 300 BlueTEC Hybrid áll rendelkezésre. A dízel-hibridben 204 lóerős, 2,2 literes, négyhengeres motor dolgozik 4,4 literes átlagfogyasztással.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.