BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővít a Gallfood

A Gallfood Kft. az egykori Kecskeméti Baromfifeldolgozó Vállalat eszközeit vásárolta meg, és munkáltatói jogutódlással közel 500 főt foglalkoztat már hetedik éve – emelte ki a vállalattal kapcsolatban dr. László Antalné gazdasági igazgató.

A termelői tulajdonosi kör – kiemelve a TÁP Kft.-t és a Kövesi Kft.-t – sikernek könyveli el az eltelt időszakot. A pulykafeldolgozással bővülő tevékenységüket az élelmiszer-szektor számára kedvezőtlen gazdasági környezetben is eredményesen végzik.

A beszállítói biztonság az alapanyagot tekintve megoldott, viszont az egyre növekvő – úgy a belföldi, mint a külföldi – vevőkörrel szembeni követelésállomány szükségessé tette annak biztosítását. Ezt szem előtt tartva a Gallfood Kft. 2006-ban kezdte meg együttműködését az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Zrt.-vel. A közel 13 milliárd forintos árbevétel (amelynek 60 százaléka exportból származik) mögött álló vevőkör szinte teljes egészében biztosított.

„Mielőtt a szállítást megkezdenénk, beszerezzük a szükséges információt és különös tekintettel a biztosító által adott vevői limitet, ezáltal a nyitva szállítás kockázata megszűnik” – magyarázta a gazdasági igazgató. A vevői limit arra készteti a partnereiket, hogy tartsák a fizetési határidőt, illetve az esetleges fizetési nehézségeikről időben tájékoztatást kapjon a cég a közös megoldás érdekében – amelybe a biztosító is beletartozik. A vevői biztosítás a szállítók bizalmát is erősíti, hiszen a követelés biztonsága a szállítók felé fizetendő kötelezettség kiegyenlítésének biztonságát is jelenti.

A Gallfood Kft. likviditását a külső források igénybevétele segíti banki forgóeszközhitel formájában. A hitelek folyósításánál ugyanakkor egyre inkább előnyt jelent a biztosítás: nagyobb arányú a követelés finanszírozási hányada, ez egyébként egyre inkább előírássá válik a bankok részéről. „Igaz, hogy a biztosítás költséget jelent, viszont az általa elérhető eredmény öszszehasonlíthatatlanul nagyobb” – összegzi a hitelbiztosítás előnyeit László Antalné.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.