BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jönnek a vetőmag-nepperek!

Hektáronként akár százezer forint kárt is okozhat a hamisított vetőmag. Tavasszal, a vetési időszakban rendszeresen visszatérő probléma, hogy kétes eredetű vetőmagot kínálnak a gazdáknak a piaci árnál jóval olcsóbban.

A nepperek általában hagyományos árukukoricát, árunapraforgót adnak el vetőmag helyett, ami aztán nem csírázik ki, esetenként jó, ha feleannyit terem, mint a valódi fajta - közölte az mR1 - Kossuth Rádió.

Ráadásul a baj nem jár egyedül, ha például árukukorica kerül a vetőmagos zsákba, akkor az ilyen vetésből kelt zsenge növényt - mivel a magot nem csávázták - sokféle betegség és kártevő tizedelheti meg. A Vetőmagszövetség és Terméktanács arra hívja fel a figyelmet, hogy csak államilag fémzárolt vetőmagot vásároljunk, ne dőljünk be az olcsó árnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.